• ···
Koldhævede squashboller med chiafrø

Energibarer med frisk ingefær

FullSizeRender

IMG_1458

IMG_1461

IMG_1466

Søde, sunde energibarer, der kun indeholder naturlige ingredienser og tager 10 minutter at lave. Det bliver ikke meget nemmere! Og så smager de dejlig frisk af ingefær.

De her barer er virkelig en af de hurtigste snacks, man kan lave, samtidig med at de er virkelig lækre og sunde. Jeg lavede barerne forleden dag, da jeg havde lyst til noget sødt, men synes, at jeg havde fået for meget kage de forrige dage (her taler jeg selvfølgelig om Snickerskage). Jeg lavede barerne uden sukker og andre usunde ting, og fyldte dem i stedet med dadler, rosiner, nødder og friskrevet ingefær. Og de smagte så godt! De var lige præcis det, jeg havde brug for.

I kan lave barerne med de nødder eller frø, som I bedst kan lide – ingredienslisten er kun vejledende. Personligt vil jeg udskifte paranødderne med pekannødder næste gang, som har en let karamelagtig smag. Hvis I ønsker en sundere udgave af barerne, kan saltet udelades, men jeg vil ikke anbefale det, da saltet giver et godt modspil til dadlernes og rosinernes sødme.

God fornøjelse 🙂

Ingredienser (20-25 små stk)

  • 200 g mandler
  • 200 g paranødder (ser sådan her ud)
  • 250 g bløde, friske dadler (stenfri vægt)
  • 100 g rosiner
  • 4 cm friskrevet ingefær eller 1 spsk stødt ingefær
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk havsalt (kan udelades)

Endvidere: en blender til at blende nødderne i.

Fremgangsmåde

  1. Udsten dadlerne, kom dem i en skål og mos dem med hænderne, indtil de har konsistens som en tyk dej.
  2. Kom nødderne i en blender og blend dem til mel. Der må godt være enkelte halve og kvarte nødder i melet, så der er noget at tygge på. Bland nøddemelet sammen med dadler og de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen med hænderne indtil den hænger godt sammen. Smag til med ekstra ingefær, kanel og salt.
  3. Hæld dejen i et firkantet fad (ca. 20×30 cm) og mas den ud i et jævnt lag med en dejskraber eller ske. Stil barerne i fryseren i en time før de skæres ud og nydes.

Opbevar barerne i køleskabet i op til 6 dage.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender

IMG_1463

IMG_1465

*Indlægget indeholder et affiliate link.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede squashboller med chiafrø