• ···
Pesto med mandler, mynte og basilikum

Double chocolate cappuccino fudge cheesecake

FullSizeRender(82)

FullSizeRender(83)

FullSizeRender(79)

Jeg har glædet mig utrolig meget til at dele den her opskrift med jer. Både fordi jeg elsker cheesecake og altid er spændt på, hvordan mine nye ideer bliver, men mest fordi den her cheesecake er overdådig på alle tænkelige måder.
Min kærlighed til cheesecakes har medført, at jeg efterhånden har bagt en god del af dem, men da min svigerinde, som elsker cheesecake lige så meget som mig, spurgte, om jeg ville bage en kage til hendes fødselsdagsfest, vidste jeg, at jeg måtte finde på noget helt særligt. Der blev tænkt og tænkt og kigget en masse på nettet, og efter et par dage havde jeg endelig fået ideen til den ultimative cheesecake. Resultatet blev til kagen, som I ser på billederne og den indeholder stort set alle de ingredienser, som gør sig godt i en kage (i hvert fald hvis I spørger mig). Jeg ville gerne have vist jer et billede af et udskåret stykke kage, for at I kunne se kagens lag ordentligt, men eftersom kagen var lavet på bestilling, ville det være lidt ved siden af at aflevere en kage, hvor der var manglede et stykke. Derfor bliver jeg nødt til at beskrive lagene for jer i stedet.

Kagens bund er en klassisk sprød kiksebund med digestivekiks og smør, derefter er der et tyndt lag fudge af hvid chokolade og Bailey, så et tykt lag dej med mørk chokolade, kaffe og rom (og bare rolig, smagen er ikke for gennemtrængende), en luftig top af cremefraiche, fløde og flormelis og til sidst er kagen pyntet med mørke chokoladespåner og usaltede pistacienødder.
Er I lækkersultne endnu? 🙂 Det er jeg!

… Og bare lige for at understrege det, så indeholder den her cheesecake udelukkende usunde ingredienser, så I skal ikke være bange for at få for meget sundhed indenbords, når I spiser et stykke. Til gengæld smager den ualmindelig godt, og nogen gange er et stykke fuldfed kage bare lidt vigtigere end sundhed, ikke 🙂

Tip: Kagen er ikke svær at lave, men begynd gerne en dag før den skal spises, da den både skal stå et par timer i fryseren og bagefter mindst 6 timer i køleskabet.

Rigtig god bagelyst.

Ingredienser (14-16 pers):

Bund
20 digestivekiks
100 g smør
1 tsk kanel

Fudge
175 g hvid chokolade
1, 5 dl piskefløde
5 spsk Bailey eller Kahlua

Dej
600 g Philadelphia flødeost (ikke light)
100 g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
4 æg
3, 5 spsk rom (jeg brugte Ron Zacapa)
1 spsk hvedemel
200 g mørk chokolade (Jeg brugte chokolade med 84% kakaoindhold)
2 dl piskefløde
2 spsk instant kaffepulver (Jeg brugte Peter Larsens øko. instant kaffe)

Topping
3, 5 dl creme fraiche 38%
1 dl piskefløde
Kornene af en vaniljestang
Ca. 2 spsk flormelis

Pynt
En lille pose usaltede pistacienødder
25-50 g revet mørk chokolade (jeg brugte chokolade med 72% kakaoindhold)

Endvidere: en springform á 22 cm i diameter, bagepapir og plads i fryseren til springformen.

Fremgangsmåde:

1) Bund: Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn. Knus digestivekiksene og kom dem i en skål sammen med smør og kanel og rør godt rundt. Beklæd en springform med bagepapir og pres kiksemassen ned i formens bund og rundt i kanten. Sørg for at laget er helt jævnt. Stil springformen i køleskabet.

2) Fudge: Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløden op i en gryde, indtil den når kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er opløst og tilsæt så Baileyen. Fudgen kan godt virke tynd, men bare rolig, det skal den være. Hæld fudgen over kiksebunden i et jævnt lag og stil springformen i fryseren i 1 1/2 – 2 timer, indtil den er størknet. Sørg for, at springformen står på en plan flade i fryseren, så fudgelaget bliver jævnt.

3) Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

4) Dej: Kom flødeosten i en stor skål. Tilsæt sukker og vaniljekorn og pisk det godt sammen. Kom æggene i et af gangen og pisk ægget godt ind i dejen, inden det næste tilsættes. Tilsæt rom og mel. Smelt den mørke chokolade som i fremgangsmåden i fudgen: hak chokoladen, varm fløden op og opløs det hele i en skål. Hæld kaffepulveret ned til chokoladen og rør rundt indtil det er opløst. Vend forsigtigt chokolademassen i skålen med flødeostemassen med en dejskraber. Vend godt rund i dejen, indtil den har en ensfarvet brun farve.

5) Tag springformen ud af fryseren og fordel dejen over fudgelaget. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 50 minutter ved 175 grader.
Når kagen er færdig, skal den være let bagt i siderne, men stadig være lidt ‘blævrende’ inde i midten. Kagen køles af i en time på en rist, hvorefter den stilles i køleskabet i minimum 6 timer (og gerne natten over).

6) Topping: Pisk creme fraiche, fløde og vaniljekorn sammen i en skål og smag til med flormelis. Jeg kan godt lide, at smagen ikke er så sød, så det kan være, at I skal tilsætte mere flormelis, hvis I synes, at cremen er for sur. Fordel cremen over den afkølede i et jævnt lag.

7) Pynt: Pynt til sidst kagen med chokoladespåner og hakkede, usaltede pistacienødder.

Velbekomme og så håber jeg, at kagen lever op til jeres forventninger – mine var i hvert fald tårnhøje 🙂

FullSizeRender(81)

FullSizeRender(80)

English: I created the ultimate cheesecake for my sister in law’s birthday last weekend. The cheesecake consisted of a crunchy cracker crust, a thin white chocolate Bailey fudge layer, a thick dark chocolate coffee and rum layer, a fluffy sour cream and cream layer and finally I topped the cake with dark chocolate flakes and unsalted pistachios. So indulging and so delicious! 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pesto med mandler, mynte og basilikum