• ···
Salat med fisk, stenbiderrogn og sennepsdressing

De bedste kanelsnegle

IMG_7025

FullSizeRender(33)

Jeg er helt vild med kanelsnegle, og her mener jeg selvfølgelig de usunde af slagsen, fyldt med smør, sukker og hvedemel. Desværre synes jeg ofte, at kanelsnegle enten bliver lavet med for meget dej eller at remoncen løber ved siden af, eller værst af det hele, at der simpelthen ikke er nok remonce. Tørre kanelsnegle er der altså ikke noget ved! Så for at undgå dette, bagte jeg de her kanelsneglene i en springform. På den måde blev remoncen, hvor den skulle og sneglene blev dejlig snaskede og svampede, og helt uden tørre kanter 🙂

Tip: brug ikke kortere tid på at ælte dejen, end anvist i opskriften. Det er vigtigt, at dejen er smidig og glat, for at få et godt snegle-resultat.

Ingredienser (ca. 12 stk):
Dej
3 dl kold sødmælk
25 g gær
1 æg
Ca. 525 g hvedemel
80 g sukker
8 g salt
6 g stødt kardemomme
75 g smør

Remonce
200 g blødt smør
100 g brun farin
100 g sukker
2, 5 spsk kanel

1 sammenpisket æg til pensling
1 tsk smør til springformen

Fremgangsmåde:
1) Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen med en røremaskine, indtil den er glat og smidig. Det tager ca. 10 minutter. Vær opmærksom på at målet på mel er vejledende, så prøv jer frem. Dejen må endelig ikke blive for tør.

2) Tilsæt smørret i mindre tern og ælt dejen i yderligere 5 – 10 minutter. Tilsæt ikke mere mel efter I har tilsat smørret. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1 time.

3) Pisk blødt smør, brun farin, sukker og kanel sammen i en skål. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30×50 cm og 0,5 cm tykkelse. Smør remoncen ud i et jævnt lag og rul dejen stramt sammen. Skær den ud i 12 lige store stykker. Smykkerne skal helst ikke være for tykke, så bliver sneglene ikke så snaskede.

4) Smør en springform med smør og placér kanelsneglene tæt op ad hinanden. Stil igen sneglene til hævning et lunt sted i 1 time. Når der er 15 minutter tilbage varmes ovnen op til 180 grader (almindelig ovn).

5) Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i 20-25 minutter ved 180 grader.
Når kanelsneglene er kølet af, kan de evt dekoreres med glasur.

Velbekomme 🙂

IMG_7026

FullSizeRender(34)

IMG_7028

English: I absolutely love these soft and spongy cinnamon rolls that I made today. A good tip is to bake them in a springform pan so that the remonce stays inside the rolls 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med fisk, stenbiderrogn og sennepsdressing