• ···
Suveræne squashbøffer

Cremet karrysauce med masser af grønt

FullSizeRender_1

IMG_6777

Søndag er en dag, hvor man ikke gider at lave fancy mad. Omvendt må det gerne være nemt og lækkert, så ugen rundes af på en god måde…

I går mødtes jeg med to veninder inde ved Kødbyens Madmarked, hvor vi fandt et overfyldt langbord og slog os ned med nogle Aperol Spritz og så gik der ellers et par timer med snak, grin og udendørs musik.

Solen viste sig desværre ikke fra sin bedste side, så da vi var blevet godt gennemkolde, gik vi hen på den første restaurant, vi kunne finde. Den idé var der mange andre, der også havde fået, så der var en ventetid på 40 minutter, men det kunne vi sagtens leve med. Vi gik ind i den tilstødende bar og tog endnu et glas vin og snakkede videre.

De 40 minutter blev til 2 timer og til sidst gik det op for os, at tjeneren havde glemt os. Vi fik heldigvis hurtigt et bord derefter, men vi var simpelthen så sultne, at vi ikke kunne tænke på andet. Da maden langt om længe kom, havde vi heldigvis glemt alt om ventetiden og vi var lykkelige over at få noget at spise! Efter maden, stødte ham med skægget og en af hans venner til og pludselig gik timerne hurtigt og klokken blev derfor mange, inden vi kom hjem og i seng…

I dag går tingene noget langsommere og jeg glææder mig til at ligge på sofaen i aften og spise resterne af den her lækre kokos-karryret, som jeg lavede i går. Det er fast food, når det er bedst og søndagsmad, når det er nemmest! Brug endelig de grøntsager I har, det er alligevel kokossaucen, der er vigtigst. Servér gerne retten med kogte fuldkornsris.

Rigtig god søndag 🙂

FullSizeRender

Ingredienser (4 pers)

 • 2 store rødløg
 • 2 spsk olivenolie
 • 1,5 spsk rød karry pasta
 • 1 dåse kokosmælk á 400 ml + 2,5 dl vand
 • 6 gulerødder
 • 2 porre
 • 1 dåse kogte kikærter
 • 150 g grønne bønner
 • 1 moden mango

Endvidere: salt, peber, eventuelt 2 håndfulde frisk spinat og kogte ris.

Fremgangsmåde

 1. Pil og hak rødløg fint. Varm en wok eller en stor, tykbundet gryde op med olivenolie og tilsæt rødløg og karrypasta. Sautér i 2 minutter. Skru ned for varmen, tilsæt kokosmælk, vand, 1 tsk salt og friskkværnet peber og lad retten simre.
 2. Skræl gulerødder og skær dem i strå skiver á 1 cm. Rens porre og skær dem i tynde skiver (også det grønne). Skyl eller blancher de grønne bønner. Skræl mangoen og skær den i tynde strimler eller små tern.
 3. Tilsæt gulerødder og porre til wokken, skru op for varmen og varm igennem i 2 minutter. Dræn kikærterne for vand og tilsæt dem og bønnerne. Varm igennem i 1 minut og smag til med salt og peber.

Servér karry-grøntsagsretten i store skåle på en bund af fuldkornsris og pynt med mangostrimler og eventuelt frisk spinat.

Velbekomme 🙂

IMG_6776

IMG_6775

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suveræne squashbøffer