• ···
Boghvedeboller med havsalt og honning

Cremet hummus med ristede sesamfrø, hvidløg og chili

IMG_5596

IMG_5597

IMG_5587

Hummus er virkelig en dejlig ting! Og så kan det spises i så mange forskellige sammenhænge, at det kun er fantasien, der sætter grænser. Jeg plejer selv at servere hummusen som aperitif med gulerods- og agurkestave, som smørepålæg på madpakken eller som fyld i pitabrød. Og det er bare godt!

Jeg må indrømme, at jeg i hverdagen er ret glad for Rema 1000’s præfabrikerede hummus, som smager ganske udemærket og tillader, at jeg kan springe over, hvor gærdet er lavest, men når det skal være lækkert eller der kommer gæster, laver jeg den selv – og lethed til side, så hæver hjemmelavet hummus altså smagsniveauet betydeligt!

Dagens hummus har en smuk gylden farve af rødløg og chili, og så smager den efter min mening lige en tand bedre end den slags hummus, der er lavet med tahin (sesampasta). I stedet for tahin rister jeg selv sesamfrøene, hvilket gør, at frøenes smag rigtig kommer til sin ret og gør hummusen super frisk.

Min hummus blev brugt som smørelse i pitabrød sammen med ekstra kikærter og hvad jeg ellers havde liggende af grøntsager, men I kan som sagt bruge den cremede kikærtemos til det I har lyst til. Den er god til det meste 🙂

God fornøjelse!

Ingredienser

 • 3 spsk sesamfrø
 • 250 g kogte kikærter (svarer til lidt mere end 1 dåse, så brug evt. resten af kikærterne til fyld i pitabrød)
 • 1 lille rødløg
 • 1/2 rød chili
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk stødt spidskommen
 • Saften af 1 citron
 • 1 dl olivenolie
 • 1/2-1 tsk salt

Forslag til tilbehør: grove pitabrød, salat, majs, agurk, cremefraiche, karse og resten af kikærterne.

Fremgangsmåde

 1. Rist sesamfrøene på en tør pande indtil de får lidt farve. De må endelig ikke blive for brune. Stil til side.
 2. Dræn kikærterne for vand. Pil løg og hvidløg og hak dem og chili groft.
 3. Kom løg, hvidløg, halvdelen af chilien, spidskommen, citronsaft (sørg for at presse citronen godt, så I får al saften med), olivenolie, sesamfrø og 1/2 tsk salt i en blender og blend det til en fin masse. Tilsæt kikærterne af flere omgange og blend til det får den ønskede konsistens. Smag til med salt, chili og spidskommen.

Anret hummusen i en skål og pynt eventuelt med lidt olivenolie, kikærter, chili, spidskommen og sesamfrø og spis det sammen med det tilbehør, I bedst kan lide 🙂

Velbekomme!

FullSizeRender

FullSizeRender

IMG_5588

 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boghvedeboller med havsalt og honning