• ···
Rød spidskålssalat med couscous og æbler

Cremet hokkaidosuppe med chili, koriander og cremefraiche

IMG_0777

FullSizeRender

Der sker virkelig meget i mit liv lige for tiden og derfor har der ikke været så meget aktivitet herinde de sidste par uger, som I måske har bemærket.

I weekenden flyttede ham med skægget og jeg endelig ind i vores nye lejlighed og med det overstået, håber jeg, at der kommer lidt ro over tingene, så jeg kan få tid til at lave mad igen. Alt roder godt nok herinde i øjeblikket, så det virker lidt uoverskueligt – vi har blandt andet et IKEA-skab, der indtil videre har taget lige så lang tid at samle, som selve flytningen (15 timer!) – men vores ting er i lejligheden og udover, at de skal flyttes på plads, er det kun mindre tiltag, såsom opsætning af lamper, rengøring osv., der skal ordnes.

På mandag starter jeg desuden nyt job, hvilket jeg er meget spændt på, så jeg arbejder alt hvad jeg kan, for at få det hele på plads inden da, så jeg kan koncentrere mig fuldt ud om mit nye arbejde. Det plejer altid at tage meget energi med alle de nye indtryk, mennesker og ting, man skal lære, så jeg forestiller mig, at der går nogle uger, før jeg er helt nede i normalt tempo igen, men jeg glæder mig virkelig meget til at starte.

I går da jeg var nede at handle, havde de hokkaido græskar, som jeg er elsker, så jeg købte et med hjem for at lave hokkaidosuppe her til aften. For mig er suppe en efterårs- og vinterspise og jeg synes egentlig godt, at det kan være lidt kedeligt, så derfor kommer jeg altid masser af krydderier og krydderurter i, for at være sikker på, at min mave bliver glad. Og suppen blev da også virkelig lækker, cremet og knasende med de sprøde græskarkerner! Mmm… det var lige en suppe for mig!

Der er ikke så meget protein i hokkaidosuppen, så hvis I vil, kan I tilsætte en dåse kogte kikærte og derved skrue op for proteinindholdet.

Rigtig god kogelyst 🙂

FullSizeRender_2

Ingredienser (4 pers)

 • 1 hokkaido græskar
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rød chili
 • 3 mellemstore kartofler
 • 2 gulerødder
 • Salt og peber
 • Eventuelt 1 dl fløde
 • 3-4 håndfulde græskarkerner
 • 1 æble
 • 1 bundt koriander
 • 2,5 dl cremefraiche

Fremgangsmåde

 1. Skrub hokkaidoen under rindende vand med en ren køkkensvamp. Flæk det herefter med en kniv og skrab kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i grove stykker og fjern top og bund. Varm olivenolien op i en gryde og steg hokkaidostykkerne ved lav varme, mens resten af grøntsagerne ordnes.
 2. Pil løg og hvidløg og hak begge dele groft. Hak chilien fint. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove stykker. Kom grøntsagerne i gryden med hokkaidoen og dæk dem halvt med vand. Krydr med salt og peber og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter indtil grøntsagerne er møre.
 3. Rist imens græskarkernerne på en tør pande indtil de får lidt farve. Sluk for varmen og krydr med salt. Skær æblet i små tern og skyl koriander.
 4. Blend suppen med en stavblender og spæd til med ekstra vand, så den får den konsistens, som I ønsker. Hvis I vil være ekstra gode ved jer selv, kan der yderligere spædes til med 1 dl fløde – det gjorde jeg.
 5. Anret suppen i skåle og pynt hver portion med 1 spsk cremefraiche, æbletern, græskarkerner og frisk koriander.

Velbekomme 🙂

IMG_0767

IMG_0774

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød spidskålssalat med couscous og æbler