• ···
Fransk tomattærte med sennep

Chiagrød med vanilje og friske bær

FullSizeRender_1

FullSizeRender_2

Jeg er taget i sommerhus med to veninder de næste par dage, hvor vi skal spise god mad, bade (selvom vejret ikke helt er til det), drikke vin, løbe turer og snakke en masse.  Jeg glæder mig rigtig meget – der er ikke noget bedre end en pigetur en gang i mellem.

Det er længe siden jeg har lavet en morgenmadsopskrift – specielt efter jeg er begyndt at arbejde, synes jeg ikke, at der er tid til at stå med store projekter om morgenen og det inspirerede mig til at lave noget nem morgenmad, der ikke kræver særlig meget forberedelse.

Chiafrø absorberer omkring ti gange deres egen vægt i væske og er derfor perfekte at lave kold morgenmadsgrød på, da de stilles i køleskabet natten over med væske, som frøene så har absorberet næste morgen. Grøden pyntes med ønsket frugt eller nødder og så er den klar. Utrolig nemt og samtidig frisk og anderledes end andre slags morgenmad.

Jeg ville egentlig have pyntet grøden med passionsfrugtkød, men de havde ingen passionsfrugter, de to steder jeg forsøgte at finde dem, så det blev ikke til noget. I kan jo prøve, om I kan finde dem, for jeg tror, at det kunne være en ret genial kombination med den cremede, sødlige chiagrød og de hakkede mandler.

Rigtig god weekend 🙂

FullSizeRender

Ingredienser (1 pers)

  • 2 spsk chiafrø
  • 1 spsk havregryn
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 dl soyadrik med vanilje
  • 10 mandler
  • 1 håndfuld friske bær eller kødet af en passionsfrugt

Fremgangsmåde

  1. Rør chiafrø, havregryn, vaniljepulver og soyadrik sammen i en skål. Dæk skålen med en tallerken og stil den i køleskabet natten over (gerne minimum 10 timer).
  2. Tag grøden ud af køleskabet. Hak mandler groft og vend dem i grøden. Pynt med friske bær eller kødet fra en passionsfrugt og servér straks.

Velbekomme 🙂

IMG_8747

IMG_8746

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fransk tomattærte med sennep