• ···
Mangosmoothie med ananas og kokos

Cheesecake med hvid chokolade

IMG_5110

IMG_5190

FullSizeRender

IMG_5179

Fredag er den perfekte dag til at lave cheesecake – det er lige op til weekenden, man har tid til større køkkenprojekter, end i hverdagen og måske kommer der gæster?

Dagens cheesecake lavede jeg sidste weekend, hvor mine forældre havde inviteret på middag og jeg stod for desserten. Som billederne afslører havde jeg oprindeligt lavet kagen med hvirvler af saltkaramel, men gode ting kommer åbenbart kun til dem, der venter, for saltkaramellen var forsvundet, da jeg tog kagen ud af køleskabet. Jeg havde ikke været tålmodig nok med at lade karamellen køle af, inden jeg kom den på kagen og det resulterede i, at karamellen var smeltet ind i cheesecaken. Det må vidst være en lektion til næste gang!

Jeg dryssede cheesecaken med lidt usødet kakao i stedet, så der var ingen skade sket – den smagte helt fantastisk – men jeg kunne nu godt have brugt den halvanden time, det tog at koge karamellen, på noget andet. Derfor har jeg undladt karamelopskriften, så I kan bruge tiden på noget bedre, det var alligevel mest for synets skyld.

Cheesecaken er min absolutte yndling! Eller, jeg laver også en med pistacie, som er virkelig god. Så måske er de lige gode. Jeg ved det ikke. Det er svært at vælge, for jeg er virkelig, virkelig vild med cheesecake og synes egentlig, at de alle er gode, men der er nu noget ved en kage uden al for meget pynt, fikumdik eller andet palaver – bare en helt plain cheesecake, hvor smagen er det eneste udstyrsstykke. Og lige netop sådan, er dagens kage.

God bagelyst! 🙂

Ingredienser (ca. 12 pers)

Bund

 • 350 g digestivekiks
 • 125 g smør
 • 1 tsk salt

Chokoladelag

 • 3 blade husblas
 • 200 g Philadelphia flødeost (fuldfed)
 • 2 spsk sukker
 • 2 dl cremefraiche 18 eller 38%
 • 200 g hvid chokolade
 • 2 dl piskefløde

Saltlag

 • 1/2 blad husblas
 • 100 g Philadelphia flødeost (fuldfed)
 • 1 lille spsk sukker
 • 1 dl cremefraiche 18 eller 38%
 • 1 dl piskefløde
 • 1/4 tsk salt

Endvidere: Eventuelt usødet kakaopulver til pynt.

Fremgangsmåde

 1. Bunden: Kom digestivekiksene i blender af flere omgange og blend kiksene til fint mel. Jeg brugte en stavblender og et tilhørende, lukket stavblenderglas. Smelt smørret i en gryde eller mikroovn og hæld det over kiksene. Tilsæt 1 tsk salt og rør rundt indtil massen er jævn. Beklæd bunden af en springform (22 cm i diameter) med bagepapir og fordel kiksemassen over. Pres massen hårdt ned i bunden og halvvejs op ad siderne. Stil springformen på køl imens chokoladelaget laves.
 2. Chokoladelag: Læg husblas i blød i koldt vand. Rør Philadelphia og sukker sammen i ca. 3 minutter og tilsæt cremefraiche og rør det til en ensartet masse. Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav varme. Tilsæt chokoladen til osteblandingen i en tynd stråle under konstant omrøring. Smelt husblas og det vand, der hænger ved, i en gryde ved lav varme. Lad det køle af til det har ca. samme temperatur som chokoladeblandingen og hæld det herefter i, i en tynd stråle under omrøring. Det er vigtigt, at husblassen er kølet af og tilsættes i en meget tynd stråle imens der piskes hurtigt, ellers kommer der husblastråde i kagen. Tilsæt fløden og pisk et par minutter til blandingen er blevet en smule tykkere. Hæld blandingen over bunden og sæt den i køleskabet i 1 time.
 3. Saltlag: Læg husblas i blød i koldt vand. Rør Philadelphia og sukker sammen i ca. 2 minutter og tilsæt cremefraiche og rør det til en ensartet masse. Smelt igen husblas og det vand, der hænger ved, i en gryde ved lav varme. Lad det køle af til det har ca. samme temperatur som osteblandingen og tilsæt det i en tynd stråle under konstant omrøring. Tilsæt fløde og salt og pisk et par minutter til blandingen er blevet en smule tykkere. Fordel saltlaget jævnt over kagen, dæk kagen med film og stil den på køl natten over.
  Umiddelbart inden servering drysses cheesecaken med lidt usødet kakaopulver.

Velbekomme 🙂

IMG_5192

IMG_5187

FullSizeRender_1

IMG_5098

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mangosmoothie med ananas og kokos