• ···
Spinatboller

Butterdejstærte med squash, rød peber og parmesan

IMG_7036

FullSizeRender

I aften holder vi fødselsdag for ham med skægget, så jeg render rundt og har travlt i køkkenet i dag…

I går afprøvede jeg opskrifter til fødselsdagen og det resulterede i den her butterdejstærte med grøntsager og parmesan. Jeg har ikke gjort mig særlig meget i butterdej før og jeg ville egentlig have lavet nogle små pakker med grøntsager og gedeost, men da jeg var i tidsnød og havde glemt at købe gedeost, blev det til den her tærte i stedet. Og heldigvis for det da.

Tærten er ret nem, da butterdejen kan købes færdiglavet (jeps jeg sprang over, hvor gærdet er lavest) og derfor er man fri for at bruge tid på at ælte, hæve og rulle dejen ud.

Jeg glæder mig rigtig meget til at give jer opskrifterne på nogle af de retter, jeg laver i aften – særligt desserten kan jeg ikke vente med at smage: hindbær-cheesecake med hvid chokolade og friske bær. Yikes, jeg glæder mig!

God kogelyst 🙂

IMG_7039

Ingredienser (3-4 pers)

 • 1 plade butterdej
 • 1 stort rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 squash
 • 2 røde peberfrugter
 • 1 spsk olivenolie
 • 2-3 kviste rosmarin
 • 1 spsk dijonsennep
 • 80 g revet parmesan
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Rul butterdejen ud til en cirkel og lad den hvile på en bageplade med bagepapir.
 2. Hak rød- og hvidløg fint. Hak squash og peberfrugter groft. Varm en pande op med 1 spsk olivenolie og sautér grøntsagerne ved god varme indtil de har afgivet meget af væsken, ca. 10 minutter. Krydr med rosmarin, salt og peber.
 3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
 4. Vend halvdelen af parmesanen i grøntsagerne og sluk for varmen.
 5. Fordel 1 spsk dijonsennep ud over butterdejen og drys den anden halvdel parmesan over. Hæld grøntsagerne på og saml forsigtigt kanterne op omkring. Pensl eventuelt kanterne med æggeblomme eller mælk.
 6. Bag tærten i ca. 18-22 minutter og servér med en grøn salat.

Velbekomme 🙂

IMG_7040

IMG_7045

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatboller