• ···
Honningristet müsli

Brownie med Daim og hvid chokolade

IMG_6019

IMG_6024

IMG_6016

“En brownie, et stykke Daim og en plade hvid chokolade mødte en dag hinanden og sammen lavede de et kærlighedsbarn”

Min mor havde fødselsdag i torsdags og holder i den anledning damefrokost for 35 muntre kvindfolk i dag. Menuen har min far sat sammen og jeg holder mig for en gang skyld lidt i baggrunden, men desserten kunne jeg ikke dy mig for at have indflydelse på. Min mor har bagt nogle forskellige kager, så der er lidt for enhver smag, men hun havde ikke planlagt at bage en kage med chokolade – hvilket nogen jo ville mene er en katastrofe – så jeg måtte på banen med en brownie!

Jeg er vild med klassiske brownies med hasselnødder og intet andet, men efter at have tænkt mig lidt om, kom jeg i tanke om, at der ikke er noget smukkere end et stykke brownie, hvor små stykker af smeltet hvid chokolade flyder ned over siden – se det er smukt! Desværre kunne jeg ikke fange det på et billede, da det ville se mistænkeligt ud at aflevere en kage, hvor der manglede et stykke.

En brownie er en tung og kraftfuld kage og det er derfor altid godt at tilføje et knasende element, så kagen har forskellige konsistenser og på den måde blev kærlighedsbarnet til. En fortryllende kombination af mørk chokolade, hvid chokolade og knasende sprød Daim – og så et lag chokoladesmørcreme, som dog ikke indgår i dagens opskrift – et kærlighedsbarn, der går lige i hjertet og smager som et lille stykke af himlen… himlen som jeg forestiller mig den, i hvert fald.

God bagelyst 🙂

Tip: Bag altid brownien dagen før den skal spises, den bliver bedst, når den får tid til sætte sig natten over.

Ingredienser (ca. 10 pers)

 • 200 g smør
 • 200 g mørk chokolade, minimum 72%
 • 3 mellemstore æg
 • 260 g sukker
 • Kornene af ½ vaniljestang
 • 3/4 tsk salt
 • 120 g hvedemel
 • 150 g hvid chokolade
 • 150 g Daim

Eventuelt: chokoladesmørcreme, flormelis eller frisk frugt til pynt.

Fremgangsmåde

 1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og kom det i gryden og sluk for varmen. Opløs chokoladen under omrøring. Stil til side.
 2. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
 3. Pisk æg, sukker, vaniljekorn og salt sammen til en luftig masse. Tilsæt melet lidt af gangen. Hæld den smeltede chokoladeblanding i i en tynd stråle under omrøring og rør indtil dejen har en jævn brun farve.
 4. Hak hvid chokolade og Daim mellemfint og vend det i.
 5. Smør et tærtefad (26 cm i diameter) eller et firkantet fad i tilsvarende størrelse med smør og hæld dejen i. Udjævn overfladen og bag brownien i ca. 25 minutter i midten af ovnen. Lad brownien køle af på en rist til næste dag og dekorér den så med det ønskede pynt eller nyd den, som den er.

Velbekomme 🙂

IMG_6015

IMG_6026

IMG_6022

 

 

 

 

   

2 kommentarer

 • Natasha

  Hvordan har du lavet smørcremen? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hej Natasha. Jeg brugte og gjorde følgende: Ingredienser; 180 g blødt smør, 360 g flormelis, 50 g kakao, 150 g smeltet mørk chokolade og 5-6 spsk mælk. Fremgangsmåde: pisk smørret blødt og luftigt, tilsæt kakao og flormelis af flere omgange (pisk forsigtigt, så du ikke får det op i hovedet :)). Pisk i 1-2 minutter. Hæld den smeltede og let afkølet chokolade ved i en tynd stråle imens du pisker. Chokoladen skal være nogenlunde afkølet, ellers bliver frostingen flydende. Brug til sidst mælken lidt ad gangen til at justere frostingens konsistens. Du kan undlade at tilsætte mælken, hvis du skal dekorere kagen uden sprøjtetyl (mælken fortynder cremen, så den kan presses ud igennem tyllen). Jeg håber, at det hjalp 🙂 Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honningristet müsli