• ···
Blommemarmelade med rosmarin, kanel og vanilje

Brasiliensk kaffekage med passionsmousse og brigadeiros

FullSizeRender-14

I dag får I opskriften på den dessert, jeg lavede til Nespressokonkurrencen, i sidste uge. Konkurrencen kulminerede i en eksklusiv middag i torsdags, hvor flere af jer havde vundet billetter, så tusind tak for alle jeres stemmer og en hyggelig aften til dem af jer, der var med 🙂

Kaffekagen med cremet passionsmousse og de fløjlsbløde pistacie-brigadeiros – det brasilianske svar på chokoladetrøfler – var mit bud på en lækker dessert til konkurrencen. Desserten kombinerer smagen af Nespressos nye kaffekapsel Cafezinho do Brasil med flere af Brasiliens uimodståelige dessertklassikere i en chokoladeintens, super frisk og himmelsk lille mundfuld. Jeg er helt solgt – særligt passionsmoussen var fuldstændig fantastisk og jeg kunne spise den igen, igen og igen!

Desserten er ikke svær at lave, selvom den indeholder 3 delelementer, I kan dog sagtens dele den op og lave én af delene – her vil jeg selvfølgelig stærkt anbefale passionsmoussen, den er virkelig god.

Men hvis det kribler i maven for at opleve alle smagene, som det aromatiske kakaoland har at byde på, skal I tage forklædet på, nyde forberedelserne, der får mundvandet til at løbe og lave hele desserten. I vil ikke fortryde det.

Rigtig god fornøjelse!

FullSizeRender-16

Ingredienser (8 pers)

Brigadeiros

 • 175 g kondenseret mælk
 • 50 g AMMA 100% (chokoladen kan bl.a. købes i Meny)
 • 1/2 spsk smør
 • 1 kapsel Nespresso Cafezinho do Brasil (eller anden kraftig kaffekapsel)
 • 30 g usaltede pistacienødder 

Kaffekage

 • 200 g AMMA 60% eller 75%
 • 150 g smør
 • 4 store æg
 • 230 g kondenseret mælk
 • 40 g mel
 • 1 kapsel Nespresso Cafezinho do Brasil (eller anden kraftig kaffekapsel)

Passionsmousse

 • 8 modne passionsfrugter
 • 125 g kondenseret mælk
 • 1, 25 dl piskefløde

Endvidere: en håndfuld mynteblade.

Fremgangsmåde

 1. Brigadeiros: Bryg 1 kapsel Nespresso Cafezinho do Brasil á espressostørrelse.
 2. Kom kondenseret mælk i en gryde, bræk AMMA 100% i små stykker og kom stykkerne i mælken. Varm blandingen op under omrøring ved middelvarme i ca. 10 minutter indtil I kan se bunden af gryden, når I rører rundt. Sluk for varmen, hæld halvdelen af espressoen ved og vend rundt. Drik resten af espressoen selv.
 3. Fordel chokolademassen i en form beklædt med bagepapir og stil den i fryseren i minimum 1 time.
 4. Hak pistacienødder fint. Tril kugler af chokolademassen i forskellige størrelser og vend dem i pistacienødder. Opbevar brigadeiroerne på køl indtil anretningen.
 5. Kaffekage: Bryg 1 kapsel Nespresso Cafezinho do Brasil á espressostørrelse. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
 6. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og opløs chokoladen heri (bræk den i mindre stykker). Pisk æg, mælk og mel sammen og vend espressoen i chokoladeblandingen.
 7. Bag kagen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 15-17 minutter. Kagen skal have en tykkelse på ca. 1,5 cm, når den kommes i formen. Stil den efterfølgende til afkøling på en rist.
 8. Passionsmousse: Skrab kødet ud af 7 passionsfrugter (gem den sidste til pynt) og kom det i en blender. Blend i ca. 15 sekunder, så saften kommer ud, men ikke længere, da kernerne ikke må knuses helt. Kom massen hele i en si og brug bagsiden af en ske til at presse al saften ned i en skål. Smid kernerne ud.
 9. Rør kondenseret mælk i passionsjuicen og rør indtil massen er jævn. Pisk fløden næsten stiv og vend det i passionsmassen. Stil skålen med moussen i fryseren i 1 time.
 10. Anretning: tryk 8 cirkler ud af kaffekagen med et vinglas. Vask glassets kant efter hver cirkel, så cirklerne bliver helt skarpe i kanten. Smid ikke det overskydende kage ud, men spist det som smagsprøve. Fordel lidt passionsmousse på hver cirkel, så det næsten når ud til kanten. Pynt med pistacierullede brigadeiros, mynteblade, kødet fra den sidste passionsfrugt og fine dråber af passionsmousse. Brug eventuelt en sprøjtepose + tyl til dette.

Opbevar de små skattekister i køleskabet og lad dem temperere ved stuetemperatur i 5 minutter inden servering.

Velbekomme! 🙂

IMG_0246

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blommemarmelade med rosmarin, kanel og vanilje