• ···
Æggekage med spinat, parmesan og ristede hasselnødder

Burritos med grønne proteiner

IMG_4486

FullSizeRender

FullSizeRender

I morgen skal jeg lave mad til 35 mennesker – I kan læse mere om arrangementet her, hvis I vil – og jeg har derfor nogle travle dage foran mig, men ikke desto mindre skal I have en weekendopskrift med på vejen.

I ånden af, at jeg skal lave mad til mange mennesker, får I i dag opskriften på et måltid, som er godt at servere netop hvis I får middagsgæster, har mange børn i hustanden eller bare skal hygge jer med jeres kærestemænd og -koner.

Vi var kun min kæreste og jeg, da jeg lavede borritos forleden aften, men måltidet er enormt praktisk, hvis man får gæster eller er en større flok, der skal spise sammen, da det meste af tilbehøret kan kommes i skåle, hvorefter gæsterne selv kan stå for resten. Samtidig er det utrolig hyggeligt at sidde en masse mennesker samlet om et bord, med hænder og arme, der rækker ind over hinanden i en lind strøm, for at fylde tortillaerne med salat, ost, avocado og andet godt. Fingermad møder folkekøkken, vil jeg kalde det! 🙂

Tomatsaucen, som opskriften går på, indeholder en masse grønne proteiner i form af sojagranulat (også kaldet sojaprotein) og kidneybønner, og saucen lægger en god bund i mavsen, samtidig med, at den har den helt rigtige konsistens, hvis man er vant til en sauce med kød i. Sojagranulatet får nøjagtig samme konsistens som hakket oksekød, så hvis I ikke har stiftet bekendskab med soyagranulat før, er det bare med at komme i gang. Der er ikke noget hokuspokus i det, man kommer bare sojagranulatet i tomatsaucen, tilsætter vand og 5 minutter efter har I en sauce med masser af vegetabilske proteiner i. Som smager rigtig godt!

God kogelyst og god weekend! 🙂

Tip: Køb selv det tilbehør I ønsker, opskriften angiver kun tomatsaucen.

Ingredienser (5 pers)

Tomatsauce

 • 1 rød chili
 • 1 stort rødløg
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 lille dåse tomatpuré
 • 125 g soya granuleret mørk (kan bl.a. købes i Rema 1000 og Irma) + 4 dl vand
 • 2 tsk spidskommen
 • 1 dåse kidneybønner
 • Salt og peber

Forslag til tilbehør: fuldkornstortillas, cremefraiche, agurk, salat, tomater, avocado, revet ost og chilisauce.

Fremgangsmåde

 1. Skær chilien i tynde ringe og hak løget fint. Varm en tykbundet gryde op med 2 spsk olivenolie og steg chili og løg ved middelvarme indtil løgene er klare. De må ikke branke.
 2. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, granuleret soya, vand, spidskommen og krydr med salt og peber. Varm saucen igennem i 10-15 minutter indtil soyagranulatet har optaget væsken og saucen er blevet tykkere.
 3. Dræn kidneybønnerne for vand og tilsæt dem. Varm igen saucen igennem og smag til med salt og peber.
 4. Tilbered det ønskede tilbehør og kom det i små skåle, varm tortillaerne op i mikroovnen og sæt herefter alle ingredienserne på bordet og nyd den overdådige folkefest!

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_1

IMG_4481

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggekage med spinat, parmesan og ristede hasselnødder