• ···
Quinoasalat med blodappelsin

Boghvedeboller med havsalt og honning

IMG_5501

IMG_5500

IMG_5504

Min kæreste og jeg er på udkig efter en ny lejlighed for tiden, hvilket til min store overraskelse er en ret omfattende proces, og udover det er jeg for alvor gået i gang med at skrive speciale, så jeg bruger ikke så meget tid på madlavning, som jeg gerne ville.

I forhold til lejlighedskiggeriet er vi ude i rimelig god tid, da vi ikke behøver at flytte før om 9 måneder, men både min kæreste og jeg er mennesker, der godt kan lide at have styr på tingene i god tid og derfor er vi tidligt ude. Vi har skåret ind til benet og tager kun til meget få fremvisninger, men alligevel er det et stort arbejde sådan at skulle flytte fra et sted til et andet. Man skal i banken og have endevendt sin økonomi, lejlighederne skal kigges igennem på de forskellige boligportaler og så skal man selvfølgelig booke fremvisninger og ud at se på lejlighederne. Det er meget arbejde, men også sjovt arbejde, så længe man ikke begynder en måned inden man skal flytte.

Selvom jeg har skruet lidt ned for madlavningen for tiden, har jeg altid boller i fryseren, hvis der skulle komme gæster og i går blev det tid til at bage en ny omgang. Jeg havde nogle boghvedegryn liggende i skuffen, som var ved at blive for gamle, så de blev brugt i bollerne sammen med havsalt og honning. Boghvede er ikke en kornsort, men en nød og har derfor en let nøddeagtig smag. Grynene fungerer også godt i pandekager og grød.

God bagelyst 🙂

Tip: Dejen skal koldhæve i 10-12 timer, så gå i gang dagen før bollerne skal bruges.

Ingredienser (10 store stk)

 • 7 dl koldt vand
 • 12 g gær
 • 15 g havsalt
 • 2 spsk flydende honning
 • 100 g sesamfrø
 • 230 g boghvedegryn
 • 300 g fuldkornshvedemel
 • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

 1. Opløs gæren i det kolde vand. Kom havsalt, honning og sesamfrø i og rør i ca. 1 minut. Tilsæt boghvedegryn og de to slags mel lidt ad gangen og rør indtil dejen er jævn og klistret. Stil dejen til hævning i køleskabet i 10-12 timer, overdækket.
 2. Tag dejen ud og rør kort i den. Kom dejen på en bageplade med bagepapir i 10 klatter ved at bruge to skeer. Dejen flyder lidt ud, så sørg for, at der er mellemrum imellem klatterne. Stil bollerne til efterhævning i 1 time ved stuetemperatur.
 3. Varm ovnen op til 200 g varmluft.
 4. Drys bollerne med lidt mel og et nip havsalt og bag dem i 16-18 minutter. Afkøl dem let inden de spises.

Velbekomme 🙂

IMG_5499

IMG_5502

 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med blodappelsin