• ···
Genial hverdagsomelet

Blommemarmelade med rosmarin, kanel og vanilje

IMG_0508

IMG_0509

Sikke en weekend! I fredags tog jeg direkte fra arbejde og ind for at ordne vores nye lejlighed sammen med min far. I lørdags bagte jeg cheesecake til 40 mennesker og var efterfølgende til middag hjemme hos nogle venner sammen med ham med skægget og i dag var vi til stor fødselsdagsbrunch og i sommerhus med mine forældre bagefter…

Nu glæder jeg mig som et lille barn til at komme ned under dynen og sove! 🙂

Jeg forsøger stadig at komme alle de blommer til livs, som jeg har fået af min svigerfar og derfor kom jeg på at lave blommemarmelade i sidste uge. Jeg spiser normalt ikke marmelade eller syltetøj særlig tit, men når det er hjemmelavet, kan jeg godt lide at komme det på bananpandekager eller på min morgenskyr.

Der er meget vand i blommer og ikke særlig meget pektin, som medvirker til at marmeladen stivner, og derfor lavede jeg blommemarmeladen i ovnen. Ved at bage blommerne i en bradepande og give dem en stor overflade, fordamper væsken hurtigere og det tager derfor ikke nær så lang tid at lave marmelade, som hvis det skulle koge i en gryde. Jeg krydrede desuden marmeladen med rosmarin, kanel og vanilje, hvilket gav den kant og gjorde den ekstra god. Særlig rosmarinen gav et lækkert strejf!

Jeg vil lige sige tak til alle jer, der stemte på mig i Nespressokonkurrencen, det betyder meget at I har gidet at følge med. Jeg glæder mig rigtig meget til at finde 3 vindere i morgen og se hvem jeg skal have med til eksklusiv middag d. 15. september 🙂

God fornøjelse!

FullSizeRender

Ingredienser (1-2 mellemstore glas)

  • 1,5 kg blommer (Jeg brugte Victoriablommer fra svigerfars have)
  • 1 kg sukker
  • 2 tsk kanel
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Udsten blommerne og skær dem i kvarte eller lidt mindre, hvis de er store. Kom dem i en skål med sukker, kanel og skyllede rosmarinkviste. Flæk vaniljestangen og kom korn og stang ved blommerne og vend godt rundt. Kom blommemassen i en bradepande (uden bagepapir).
  3. Bag blommerne i 30-40 minutter indtil massen er blevet til tyk marmelade. Rør i det et par gange undervejs. Tag en skefuld ud efter 25 minutter, lad det køle let af og test konsistensen. Pas på, at marmeladen ikke får meget mere end 45 minutter i ovnen, ellers får I en næsten  bolche-tyk marmelade.
  4. Hæld marmeladen på varme, skollede glas og opbevar det i køleskabet i op til 2 uger. Spis marmeladen på bananpandekager, ostemadder og skyr eller giv noget væk i værtindegave.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_1

IMG_0501

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genial hverdagsomelet