• ···
Fastelavnsboller med kanelremonce og vaniljecreme

Blomkålssalat med citrus og saltede mandler

IMG_5067

IMG_5069

FullSizeRender

Der har været en del brødopskrifter på bloggen igennem den sidste uges tid, både bananbrød, havregrynsboller og fastelavnsboller, hvilket giver et meget godt billede af, hvor glad jeg er for brød. Jeg glæder mig særlig meget til at spise fastelavnsboller med kanelremonce og vaniljecreme i morgen, hvor det er fastelavn, de har nemlig ligget og ventet på mig i fryseren siden i mandags. Men brød til side, i dag er der grøntsager i fokus.

Det undrer mig egentlig, at jeg ikke har delt den her opskrift med jer før, jeg må næsten have glemt det, for salaten er en, jeg har lavet mange gange og er samtidig en af mine favoritter. Kombinationen af blomkål, forårsløg og løg lyder ikke umiddelbart særlig tiltalende, men salatens dressing indeholder citron, som neutraliserer løgenes stærke smag og salaten smager derfor af alt andet end løg. Og når den toppes med saltede mandler, så sidder simpelthen lige i skabet!

Jeg glæder mig meget til at spise salaten i aften, for i morgen bliver det en rigtig stoppe-i-hovedet-dag med fastelavnsboller og middagsselskab hjemme hos mine forældre. Jeg har lovet at stå for desserten og hvis I kender mig, kan det ikke overraske, at jeg laver en cheesecake. Cheesecaken bliver en helt plain en med kiksebund, flødeost og hvid chokolade, som til sidst bliver dekoreret med hvivlende cirkler af saltkaramel. Den er et sikkert hit! Hvis I vil se med, lægger jeg et billede af kagen på Instagram i morgen, når den er færdig.

Jeg vil slutte dagens indlæg med at sige, at jeg skærer lidt ned på opskriftsmængden her de næste par måneder, jeg er nemlig i gang med at skrive speciale og hvor end jeg gerne ville, bliver jeg nødt til at bruge lidt mindre tid på madlavning og mere tid på opgaveskrivning. Vi kommer dog stadig til at kokkereres ved et par gange om ugen. Det kan jeg nemlig ikke undvære! 🙂

Rigtig god weekend!

Tip: Salaten er en tilbehørssalat og indeholder ikke særlig meget protein. Ønsker I at gøre salaten til et måltid i sig selv, kan I tilsættes en dåse kogte kikærter for at tilføre ekstra protein.

Ingredienser (3 pers)

 • 1 dl vand + 2 spsk havsalt
 • 100 g mandler
 • 1 blomkål
 • 3 forårsløg
 • 1 lille løg
 • 3 spsk olivenolie
 • 2 spsk citronsaft
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Kom vand og havsalt i en lille gryde og varm det op under omrøring indtil saltet er opløst. Kom mandlerne i og giv dem et opkog. Sluk for varmen og lad mandlerne trække under låg i 20 minutter.
 2. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Dræn mandlerne for vand, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs. Det er normalt, at mandlerne ikke er helt sprøde, når de tages ud af ovnen, sprødheden tiltager efterhånden som mandlerne køler af. Stil til side.
 3. Snit blomkål (foruden stok og blade) ultrafint. Snit forårsløg (både det hvide og det grønne) og løg i tynde skiver og kom det i en blandingsskål med blomkålen. Drys med 1 tsk salt.
 4. Bland en dressing af olivenolie og citronsaft, vend den sammen med salaten og krydr med friskkværnet peber. Drys salaten med saltede mandler umiddelbart inden servering.

Velbekomme 🙂

IMG_5064

IMG_5062

IMG_5059

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med kanelremonce og vaniljecreme