• ···
Veganske kokosbarer

Bagte søde kartofler med tahindressing

fullsizerender_1

Åh, jeg synes slet ikke, at jeg har tid til bloggen for tiden.

Mit nye arbejde tager al energi, ja jeg er faktisk klar til at gå i seng kl. 21 hver dag, og de få timer jeg har mellem arbejde og sengetid bliver brugt på at lade op eller at lave mad, men ikke så meget på at lave blogindlæg som før.

Jeg laver dog stadig masser af mad selvom bloggen bliver nedprioriteret for en periode.

På lørdag skal ham med skægget og jeg for eksempel til bryllup, hvor han skal være toastmaster og jeg skal bage bryllupskagen. Eller bryllupskagerne nærmere sagt, for jeg skal bage hele 5 styks!

Kærlighedskagerne bliver 5 af samme slags og kommer til at bestå af en hindbærlagkagebund, et lag vanilje/citron frosting, en chokoladebund, et lag frosting, hindbærpuré og endnu en hindbærbund. Kagerne bliver til sidst spartlet med lyserød og hvid frosting og dekoreret med roser i samme farver. Ret så fint. Og lækkert, skulle jeg hilse at sige!

Dagens opskrift er bestemt heller ikke så tosset. Jeg elsker bagte kartofler og for variation lavede jeg søde bagte kartofler i sidste uge. Det er fantastisk god hverdagsmad og smager virkelig godt med tahin(sesam)dressing 🙂

Rigtig god fornøjelse!

fullsizerender_3

Ingredienser (2-3 pers)

 • 3 søde kartofler (gerne store)
 • Lidt olivenolie
 • Salt
 • 2-3 spsk sesamfrø
 • 3 spsk cremefraiche 9%
 • 2 spsk sesamolie
 • Saften af 1/2 citron
 • 2 håndfulde bredbladet persille, skyllet og fri for stilke

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
 2. Kom bagepapir på en bageplade og drys papiret med 2 spsk salt (drys kun der hvor kartoflerne skal ligge og ikke på hele bagepapiret).
 3. Skrub de søde kartofler grundigt under rindende vand. Tør dem med et rent viskestykke så de bliver helt tørre. Skær et kryds i kartoflerne, som går halvvejs igennem. Læg dem på bagepladen og pensl dem med lidt olivenolie.
 4. Bag kartoflerne i ca. 1 time afhængigt af størrelsen. Prik i dem efter 45 minutter og vurdér konsistensen – gaflen skal glide let igennem, så er kartoflerne færdige.
 5. Rist sesamfrøene på en tør pande. Knus dem i en morter og kom dem i en skål med cremefraiche, sesamolie og citronsaft. Rør godt rundt og smag til med salt.
 6. Når kartoflerne er færdigbagte, åbnes de let. Kom en skefuld cremefraiche i og drys med bredbladet persille og servér straks

Velbekomme 🙂

fullsizerender

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske kokosbarer