• ···
4 fantastiske snacks

Avocadosalat med masser af sundt fedt

FullSizeRender

FullSizeRender_2

I går gennemførte jeg en halv ironman!

Det er noget af det hårdeste, jeg nogensinde har gjort, men også den fedeste oplevelse, der ikke kan sammenlignes med noget, jeg har prøvet før. Jeg endte med at blive nr. 8 ud af kvinderne, hvilket jeg blev virkelig overrasket over og jeg er stadig helt høj oven på dagen i går!

Men ikke mere triathlonsnak – det er trods alt en madblog – jeg vil dog sige, at jeg er virkelig glad og lettet over at kunne nyde de næste par dage, inden jeg starter på arbejde på mandag, velvidende, at jeg nu er færdig med min kandidatuddannelse, jeg er færdig med den halve ironman og så har jeg fødselsdag på onsdag. Det bliver nogle dejlige dage!

Lige nu sidder jeg med fødderne i fodbad (ud over en god oplevelse i går, blev jeg nemlig også belønnet med syv vabler) og kunne godt spise den her avocadosalat, som vi fik i sidste uge. Salaten er fyldt med masser af sundt fedt fra avocado, pinjekerner og olivenolie, og den smagte simpelthen så lækkert.

Gode ingredienser er alfa og omega i en salat, der er så simpel, som den her. Så jo bedre ingredienser, jo bedre smag! Brug derfor modne avocadoer og tomater og en god fed salatost, så I får den bedste smagsoplevelse.

God hakkelyst 🙂

FullSizeRender_1

Ingredienser (3 pers)

 • 1 pose pinjekerner, ca. 40 g
 • 250 g små modne tomaer, f.eks. San Marzano
 • 1/2 bundt persille
 • Saft og skal af 1 ubehandlet lime
 • 2 modne avocadoer
 • 100 g salatost (jeg brugte Arlas Puck hvid ost, som bl.a. kan købes i Rema 1000)
 • 1 spsk god olivenolie
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Rist pinjekernerne på en tør pande indtil de har taget farve. Stil til side.
 2. Skyl og skær tomaterne i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Kom dem i en si og drys med lidt salt.
 3. Skyl og hak persille fint og riv limeskallen fint på et rivejern.
 4. Udsten avocadoerne, lirk kødet ud og skær det i fine både. Kom bådene i en skål og vend dem med limesaft.
 5. Dræn tomaterne og vend dem med persille og limeskal.
 6. Anret avocadobåde og tomater på et fad. Smuldr salatosten over og drys med pinjekerner. Krydr med salt og peber og dryp med 1 spsk god olivenolie.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_3

IMG_8570

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 fantastiske snacks