• ···
Vegansk Key Lime Pie

Aspargestærte med gedeost og timian

FullSizeRender

IMG_8009

IMG_8007

Nu har jeg endelig tid til at stå i køkkenet igen – og det har jeg glædet mig noget så meget til!

Specialeafleveringen i går blev fejret med sushi, Aperol spritz i en Nørrebro-baggård og efterfølgende Distortionfest. Jeg havde ellers forestillet mig, at jeg var ved at være for gammel til sådan noget, men åbenbart ikke. Det var sådan en dejlig – og meget varm – dag sammen med alle de søde piger, der ligesom jeg, har skrevet opgave de sidste fire måneder.

Og nu skal I også nok blive fri for at høre mere om det speciale, jeg forestiller mig, at det ikke er særlig spændende, når man ikke er den, der sidder med det!

I aften har jeg lavet aspargestærte, simpelthen fordi der ikke er noget, der karakteriserer den danske sommer mere end grønne asparges, danske jordbær og nye kartofler… og koldskål og kartoffelsalat og bælgærter… okay der er mange ting, der er lig med dansk sommer. Men de friske grønne asparges er aller bedst lige nu og derfor skal de også bruges lige nu. Tærten er lavet med 100% fuldkornsbund, gedeost og frisk timian fra altankassen. Utrolig simpelt, utrolig nemt og utrolig godt!

Rigtig god fornøjelse 🙂

Jeg tænkte forresten på, om I mangler nogle vegetariske alternativer til sommeren grillaftener eller skovture? – i så fald må I meget gerne kommentere, hvad I kunne tænke jer, så ser jeg om ikke jeg kan trylle en opskrift eller to frem til jer. Skriv, skriv, skriv…

IMG_8011

Ingredienser

Bund

 • 100 g smør
 • 120 g fuldkornshvedemel
 • 120 g fuldkornsrugmel
 • 1 spsk hørfrø
 • 3 spsk vand

Fyld

 • 3 bundter asparges
 • 4 æg
 • 2 dl cremefraiche 9%
 • 1 rulle gedeost
 • Salt og peber
 • En håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

 1. Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål med de to slags mel, 1 tsk salt, hørfrø og vand. Saml hurtigt dejen til en kugle, pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
 2. Skyl asparges og knæk enderne af. Skær halvdelen af dem i mindre stykker, resten skal bruges til pynt. Damp alle aspargesene i letsaltet vand i 2 minutter. Dræn for vand og stil til side.
 3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
 4. Rul tærtedejen ud og kom den i et rundt eller firkantet tærtefad. Prik huller rundt i hele bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter.
 5. Pisk æg og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber. Skær gederullen i skiver á 1/2-1 cm.
 6. Fordel de asparges, som er skåret i mindre stykker, jævnt over tærtebunden. Hæld æggemassen over og pynt med gedeosteskiver. Læg til sidst de hele asparges fint ved siden af hinanden. Krydr med salt, peber og en håndfuld frisk timian.
 7. Bag tærten i ca. 30 minutter. Lad den hvile i 10 minutter inden servering.

Velbekomme 🙂

IMG_8012

IMG_8015

IMG_8010

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk Key Lime Pie