• ···
Vegetarens guide til Barcelona // Part 3

Appelsinsalat med fennikel, granatæble og saltmandler

IMG_9689

IMG_9684

IMG_9687

I forrige weekend syltede jeg appelsinskal, som jeg skulle bruge i nogle italienske mandelkager (eller biscotti, som de også hedder). Jeg brugte selvfølgelig kun appelsinskallen til syltningen, så bagefter stod jeg med fire hudløse appelsiner, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre med. Jeg har ikke gjort mig meget i appelsinsalater før, så jeg bestemte mig for at købe nogle andre ingredienser, som jeg heller ikke bruger så ofte og lave en anderledes salat, end jeg plejer.

Appelsinernes sødme smagte dejligt sammen med de salte mandler, men fennikelens skarpe lakridssmag bliver jeg nok aldrig vild med, så den brugte jeg kun en lille mængde af. Men I kan jo bare tilsætte mere fennikel i salaten, hvis I godt kan lide det.

Tip: Lav salaten umiddelbart før den skal bruges. Appelsinerne afgiver en del væske og det er ikke særlig lækkert at spise herlighederne, hvis de er helt gennemblødte.

God fornøjelse og ha’ en dejlig weekend 🙂

Ingredienser (2-3 pers)

 • 100 g mandler
 • 1/2-1 fennikel
 • 3 modne appelsiner
 • ½ granatæble
 • Saften af 1 limefrugt
 • 1 spsk flydende honning
 • Salt og peber
 • Friske mynteblade til pynt

Fremgangsmåde

 1. Rist mandlerne på en tør pande, indtil de får lidt farve, og hold godt øje med, at de ikke brænder på. Krydr med salt og afkøl.
 2. Halvér fenniklen på den lange led, skær stokken væk og snit resten i tynde skiver.
 3. Skær skallen af appelsinerne med en kniv, snit dem i skiver og del skiverne i mindre stykker.
 4. Halvér granatæblet og pres kernerne ud. Pas godt på jeres tøj og køkkenbord, da granatæblesaft farver ret meget.
 5. Rør en dressing af limesaft, honning, salt og peber, og vend dressingen sammen med fennikel, appelsin og granatæblekerner.
 6. Ved servering anrettes salaten på et flot fad (mit fad er fra Broste Copenhagen og kan købes her) og drysses med saltede mandler og mynteblade.

Servér salaten med et godt stykke brød og hjemmelavet (eller hjemmekøbt) humus.

Enjoy 🙂

IMG_9685

* Indlægget indeholder et affiliate link.

   

2 kommentarer

 • Cecilie

  næææææhhh hvor sjovt netop denne salat er blevet vores nye juleaften tradition (de sidste to jul, ha ha) min mand syntes at der skulle noget frisk og lidt nytænkning til den ellers så traditionelle julemenu. Så vi gav den et forsøg, fileterede appelsin og clementin/mandarin til den store guldmedalje, og salaten er så smuk i sig selv og pryder på julebordet. Og salaten kan anbefales til både gris og fugl da vi får begge dele juleaften. Den er magisk for den neutralisere lidt det fede. Vi undlader mandlerne men ellers fennikel appelsin clementin og granatæbler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Nej, hvor sjovt Cecilie 🙂 Det lyder lækkert, jeg kunne godt forestille mig, at salaten er rigtig god sammen med den fede og salte julemad. Kh E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarens guide til Barcelona // Part 3