• ···
Brombærgalette med toscafyld

7 lækre Halloweenopskrifter

IMG_1674

Så er Halloween lige rundt om hjørnet – det er faktisk i morgen – og hvad end man går op i traditionen eller ej, er der masser af opskrifter, både på nettet og i fjernsynet, som man kan lave, om det så er for at fejre Halloween eller man bare vil lave lækker mad.

Jeg har samlet 7 opskrifter nedenfor, som jeg har udgivet den seneste tid, og som alle sammen er med Hokkaidogræskar eller Butternut squash. Blandt opskrifterne er der både noget til den søde tand, den sunde tand og den lækre tand, så der er noget for enhver smag. Opskrifternes sværhedsgrader varierer til gengæld ikke så meget, da alle retterne er nemme og overskuelige at gå til.

God Halloween og god weekend 🙂

1. Græskargryde med søde kartofler og kokoscreme

Nøgleord: asiatisk, fyldig, simremad.

Den her græskargryde med chili, karry og kokosmælk er en af mine yndlingsretter. Grøntsagerne tager ikke lang tid at hakke og snitte, og bagefter står hele molevitten bare og passer sig selv på komfuret. Vupti! Lækker mad på under 1 time.

FullSizeRender

2. Tagliatelle med cremet butternut squash sauce

Nøgleord: weekendmad, god til vin, fløde.

Den her pastaret er god, hvis I får gæster, da den på ingen tid kan portionsanrettes fint og dekorativt. Retten fortjener at blive indtaget sammen med et godt glas hvidvin, da fløden og parmesanosten gør saucen ekstra cremet og hæver retten til et niveau, der ligger over almindelig hverdagsmad.

IMG_1403

3. Krydrede havregrynskager med græskar

Nøgleord: julekrydderier, fuldkorn, eftermiddagste.

Her kommer opskriften på de bedste havregrynskager, der smager fuldstændig som honningkager: af julekrydderier, varme og indendørshygge. Kagerne er bagt med fuldkorn og dryppet med hvid chokolade, og passer perfekt som eftermiddagskage sammen med en kop krydret te.

IMG_1294

4. Kanelbagt græskar med linser og yoghurtcreme

Nøgleord: grønne proteiner, ovnbagt, koriander.

En uimodståelig god ret, hvor græskarbåde bliver bagt i ovnen med en lækker kanel-olieblanding. Græskarbådenes konsistens bliver let melede og fungerer perfekt sammen med kanel-olieblandingens sammensatte smag, de grønne linser og yoghurtcremen. En kompleks smagsoplevelse, der aktiverer alle smagsløgene.

IMG_1166

5. Græskarbrød med julekrydderier

Nøgleord: sund kage, uden raffineret sukker, blød og svampet.

Det er svært at lade det her græskarbrød være, når det først er bagt – så godt smager det! Brødet er multifunktionelt og kan både spises som morgenmad, formiddags- eller eftermiddagssnack og sund kage. Brødet smager vidunderligt og jeg er helt vild med den sprøde skorpe og den bløde, svampede midte.

IMG_1145

6. Græskarpizza

Nøgleord: fastfood, god til øl, cremet mascarpone, stærk chili.

Ingen weekend uden pizza, og hvorfor ikke prøve én med græskar, nu hvor det alligevel er Halloween? Pizzaen er et godt alternativ til købefærdig fastfood og kombinationen af mild mascarpone og stærk chili, lægger op til filmaften på sofaen og kolde øl på bordet.

FullSizeRender_1

7. Spicy Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner og kikærter

Nøgleord: cremet, grønne proteiner, saltede græskarkerner.

En klassisk efterårssuppe med et twist i form af stærk chili og ristede kikærter. Suppen er dejlig cremet og varmer kroppen op på de kolde dage. Spis suppen med hvidløgsflute og den bliver med sikkerhed jeres vinterfavorit til langt ind i det nye år.

IMG_1018

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombærgalette med toscafyld