• ···
Små nøddetærter med saltkaramel og mazarin

5 slags morgenmad

IMG_8922

Er I typerne, der altid spiser det samme til morgenmad, eller har I nogle retter, I skifter imellem? Spiser I meget eller lidt om morgenen? Eller foretrækker I måske dagens første måltid i flydende form?…

Der er lige så mange forskellige typer morgenmadsspisere, som der er morgenmadsretter, og som regel ved man godt selv, hvad man er mest til. Jeg er typen, der holder mig til den samme slags morgenmad i en periode (lige nu er det bananpankager), og når jeg bliver træt af det, finder jeg en anden ret, som jeg spiser i en ny periode. Uanset hvilken morgenmadstype man er, er jeg dog sikker på, at det er godt at få rusket op i sine rutiner og få ny inspiration engang imellem.

Jeg har derfor lavet mit bud på 5 forskellige slags morgenmad, som hver især kan noget særligt. I finder både opskriften på den nemme, den lækre, den anderledes, den sunde og den klassiske morgenmad nedenfor – så uanset hvilken type morgenmad I er til, er jeg sikker på, at mindst én af retterne passer til jer… Og man jo gerne må lave flere opskrifter, hvis man har lyst.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Jeg har lavet en kort beskrivelse af de 5 retter nedenfor –  hvis I vil se opskrifterne, klikker I bare på titlerne.

1) Den nemme:

Energigrød;
Jeg har valgt at kalde den her energigrød for den nemme, fordi den bikses sammen om aftenen, overnatter i køleskabet og røres hurtigt sammen om morgenen. På den måde kræver grøden næsten ingen forberedelsestid om morgenen og giver minimal opvask bagefter.
Prøv energigrøden, hvis I har en travl morgen og stadig gerne vil have en lækker og sund start på dagen.

energigrød

2) Den lækre:

Bananpandekage;
Bananpandekager er som bekendt min yndlingsspise for tiden, og blandt andet derfor har jeg kaldt retten for, den lækre. Pandekagen indeholder kun sunde ingredienser, men fremstår både syndig og dessertagtig, og man får derfor følelsen af at spise noget, som normalt ikke hører sig til på morgenbordet. Mmm… 🙂

morgenmadspandekage-med-tre-slags-topping21

3) Den anderledes:

Morgenmadspizza med spejlæg;
Morgenmadspizzaen synes jeg rent personligt, er en ret sej morgenspise. Det er på ingen måde en klassisk slags morgenmad, men til gengæld er det rimelig overskudsagtigt at diske op med så anderledes en ret ved weekendens morgenbord eller når vennerne kommer til brunch. Pizzaen kan opbevares i fryseren og varmes op i ovnen, umiddelbart inden den skal spises. Bare husk, at server den lun – kolde spejlæg er ikke sagen.

morgenmadspizza-med-spejlaeg-spinat-og-rodlog01

4) Den sunde:

Green protein smoothie;
Sund, mættende og hurtig smoothie til morgenmadsspiseren på farten. Smoothien er nem at lave og super sund, da den blandt andet består af spinat, avocado og soyamælk.
Smoothien er, udover at være god som morgenmad, glimrende som mellemmåltid og før og efter træning.

Smoothie

5) Den klassiske:

Koldhævede müsliboller;
Med en god bolle, en skive ost og en stærk kop kaffe, går man aldrig galt i byen – og særlig ikke med müsliboller.
Lav dejen om aftenen og bag bollerne næste morgen, så de er lune og friske. Lad jer ikke skræmme af, at bollerne er lavet med surdej – det kan nemt udskiftes med gær og vand. Easy peasy 🙂

Boller

   

3 kommentarer

 • […] jeg tjekker ind på Evas blog et par gange om ugen. Forleden lavede hun også fem fine forslag til mumset morgenmad, som gav mig lyst til at gå i seng igen bare for at kunne stå op én gang mere. Og denne […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums, skal prøve morgenmads pizza, det lyder lækkert og anderledes. Lige nu elsker jeg min over-night oatmeal med yoghurt 😛
  Dog tror jeg, at jeg på søndag vil have sunde vafler til morgenmad 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Det lyder som en suveræn idé med vafler… Jeg må altså se at få købt mig et vaffeljern 😀 Og rigtig god fornøjelse med morgenmadspizzaen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små nøddetærter med saltkaramel og mazarin