• ···
Gomadressing

3-farvet fletbrød med fuldkorn

FullSizeRender(37)

FullSizeRender(34)

Skærmbillede 2015-07-29 kl. 10.27.26

Da jeg var nede at handle forleden dag, faldt jeg over en flaske rødbedesaft med passionsfrugt, som, mest på grund af sit pæne udseende, røg ned i indkøbskurven. Normalt er jeg ikke særlig glad for rødbeder – jeg kan ikke lide den sødlige, lidt fade og jordede smag, som grøntsagen har – men samtidig vil jeg gerne lave mad med ingredienser, som jeg ikke er så glad for, for at vænne mig til smagen.

Jeg gik derfor hjem og overvejede, om jeg kunne camouflere rødbedens smag, men stadig få gavn af dens smukke røde farve. Og på den måde opstod ideen til de flerfarvede fletbrød. Rødbedesaften, som jeg ville have brugt i brødene, blev imidlertid drukket af min kæreste (de er altså hurtige sådan nogle mænd) og brødene er derfor lavet med revet rødbede i stedet.

Tips:

 1. Rødbedesaft er meget kraftigt farvende, så brug eventuelt gummihandsker, når I arbejder med dem.
 2. I behøver ikke at bruge det mel, som er angivet i ingredienslisten – brug det I har, bare sørg for, at ca. 200 g er fuldkornsmel.

God fornøjelse 🙂

Ingredienser (1 stort/2 små brød)

 • 5 dl lunken vand
 • 20 g gær
 • 15 g salt
 • 100 g fuldkornsspeltmel
 • 100 g fuldkornsrugmel
 • 100 g havregryn
 • Ca. 400-500 g hvedemel
 • Endvidere: 40 g revet rødbede, 45 g femkornsblanding eller andre frø/kerner, 1 håndfuld frisk, hakket rosmarin
 • 1 æggeblomme til pensling

 

Fremgangsmåde

 1. Opløs gær og salt i det lunkne vand. Tilsæt havregryn og mel lidt ad gangen.
 2. Del dejen i 3 lige store dele og kom dem i 3 skåle. Tilsæt revet rødbede til den ene skål, femkornsblanding til den anden skål og hakket rosmarin til den tredje skål. Tilsæt lidt ekstra mel til rødbededejen, da rødbeden gør dejen fugtig. Ælt godt igennem.
 3. Lad dejene hæve et lunt sted i ca. 40 minutter.
 4. Brug hænderne til at rulle de 3 deje ud til 3 pølser á en bageplades længde. Hvis I vil lave to fletbrød, så ruller I 6 pølser i stedet (dvs. 2 pølser af hver dej). Læg pølserne ved siden af hinanden, på en bageplade, med lidt mellemrum.
  Flet nu pølserne som en fletning og saml til sidst enderne forsigtigt. Dejen kan også samles til et rundt brød, som vist på billederne. Lad brødene efterhæve i 20 minutter.
 5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
 6. Pensl brødene med æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter. Lad brødene hvile 10 minutter inden servering.

Smukke og dekorative fletbrød, der er gode til al slags aftensmad, gæster og tandsmør.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender(32)

 

FullSizeRender(36)

FullSizeRender(35)

(Indlægget indeholder et affiliate link).

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gomadressing