• ···
Spinatlasagne med hytteost og pinjekerner

10 opskrifter på sunde søde sager

image

Man fortjener lidt sødt i weekenden  – man fortjener faktisk altid lidt sødt…

Min kæreste og jeg er hoppet på cyklerne og er taget til Sverige med hans forældre, hvor vi skal bruge de næste par dage på at cykle, hygge og bo i hytte. Jeg glæder mig, men alle bliver ved med at sige, at der er frygtelig mange bakker, der hvor vi skal hen, så det bliver også hårdt!

Cykelweekenden gør, at jeg desværre ikke har mulighed for at gå i køkkenet før i næste uge, men derfor kan I jo godt.

Nedenfor finder I 10 af mine yndlingsopskrifter på søde sager uden alt for meget af det grumme – smør, sukker og hvidt mel – selvom jeg nu også er ret vild med de usunde sager.

For god ordens skyld vil jeg sige, at opskrifterne ikke er sunde i klassisk forstand, men at de er næringsoptimerede i forhold til deres alternativer. De fleste er desuden lavet med naturlige ingredienser og smager drøngodt.

Rigtig god weekend!

Ps. Hvis jeg ikke var på cykeltur ville jeg kaste mig ud i de fantastiske dadelkulger eller raw-brownien. Særligt den sidste giver en lille lykkefølelse, når den rammer tungen 🙂

1) Fantastiske dadelkugler

Dadelkugler holder aldrig længe, når de først er lavet… heldigvis tager de kun 10 minutter at bikse sammen, så man kan hurtige lave en omgang mere. Smager fantastisk!

FullSizeRender

2) Sund citronmåne med lakridscreme

En klassiker i slanke klæder – og med lakridscreme!

sund-citronmane-med-lakridscreme01

3) Choko-lagkage uden sukker, smør og mel

En helt vidunderlig næsten fudge-agtig chokoladekage, som ikke kommer til sin ret på det grynede billede. Den blev lavet til en fødselsdag og ingen troede på, at den var lavet uden sukker, smør og mel, så god var den.

FullSizeRender(29)

4) ‘Sunde’ kanelsnegle med dadel-mandelremonce

Der er ikke noget hyggeligere end en kop kaffe og en kanelsnegl. Sneglene kan opbevares i fryseren og tages ud, når ’sukkertrangen’ melder sig og så smager remoncen næsten ligesom den ægte vare.

IMG_6133

5) Bananbrød med kanel og nellike

Bananbrødet er uden tvivl den sunde søde sag, som jeg bager oftest. Min kæreste kalder det en banankage – jeg kalder det et bananBRØD. I må selv bestemme, men ligegyldig hvad, smager det dejlig krydret af nellike, kanel og sødmefyldt af kage bananer.

IMG_4763

6) Sunde chokoladebarer

Åh, jeg havde glemt de her chokoladebarer. De blev lavet som flyveturssnack, da jeg skulle på ferie sidste år og blev eminent gode… ristede nødder, kakao, honning… mmm…

IMG_1799

7) Chokolademuffins uden sukker, mel og smør

Svampede chokolademuffins som er gode, når den lille lækkersult melder sig. Passer godt i madpakken og smager af mørk chokolade og kaffe.

saftige-sunde-chokolademuffins01

8) Peanutbarer til madpakken

Igen en snack, der er god i madpakken eller før eller efter træning. Peanutbarerne er de mindst søde af de sunde snacks og har et dejlig strejf af saltede peanuts.

IMG_0199

9) Den bedste raw-brownie (i verden?)

Intet mindre end den bedste raw-brownie i verden. Jeg står ved min påstand. Svampet, snasket og med en kakaoglasur der sidder lige i øjet.

IMG_4946

10) Peanut-dadelbrud

Opbevar peanut-dadelbruddene i fryseren og spis dem iskolde, så smager de ligesom Snickersis. Need I say more?

FullSizeRender

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatlasagne med hytteost og pinjekerner