• ···
Rugbrødscrumble med rabarber og marcipan

10 lækre brød

IMG_7871

Jeg elsker brød! Så hvad er bedre end at samle mine 10 yndlingsopskrifter til jer, når jeg ikke har tid til at stå i køkkenet?

Jeg er for alvor i gang med specialeskrivningens slutspurt og skal helt nøjagtig aflevere d. 1. juni, så indtil da vil der være lidt stille herinde, men jeg kommer stærkt igen derefter!

I øjeblikket er jeg skrivemæssigt ikke heeelt der, hvor jeg gerne ville være, men det er nok noget de fleste, der har skrevet en opgave, kan relatere til. Man føler aldrig rigtig, at man bliver tilfreds med den og der er altid noget, der kan rettes. Men så længe jeg bliver færdig til d. 1., er jeg glad. Jeg GLÆDER ubeskriveligt meget mig til at få opgaven ud af hænderne, så livet igen kan handle om madlavning, sommer og alt det, som jeg mere eller mindre er gået glip af de sidste par måneder. Så kryds fingre for mig!

Jeg vil anbefale jer at bage de fantastiske frugtboller med hvidtøl, figner og abrikoser, da de virkelig overrasker og smager helt utrolig godt!

Rigtig god bagelyst 🙂

1. Foccacia med to slags tomater og rosmarin
En klassiker der ikke er til at komme udenom – formentlig fordi det smager så utrolig godt, særligt med soltørrede tomater i.

IMG_7248

2. Fantastiske frugtboller med hvidtøl, figner og abrikoser
Min varmeste anbefaling går på de her frugtboller, som overrasker med en fantastisk smag og bare er heelt vildt gode!

fantastiske-frugtboller-med-hvidtoel-figner-og-abrikoser1

3. Spinatboller
Kan både spises som morgenboller og madbrød. Udskift eventuelt spinaten med broccoli, hvis I vil have en mere grøntsagsagtig smag. Det er lækkert!

IMG_6950

4. Chokorug
Man kan ikke komme udenom, at Lagkagehuset havde fat i den lange ende, da de lancerede chokorugene, men man kan sagtens bage dem selv (for den halve pris!).

IMG_0863

5. Pitabrød med fuldkorn
Fyldte pitabrød får en helt anden betydning, når man bager brødene selv! De her er med fuldkorn og meget mere spændende end dem, man kan købe sig fra.

FullSizeRender(62)

6. Hurtige havregrynsboller
Min venindes kæreste savnede en opskrift, hvor bollerne ikke skulle hæve i så mange timer. Det resulterede i de her havregrynsboller med 7 ingredienser, 100% fuldkorn og en hævetid på 30 minutter. Nemmere bliver det ikke!

FullSizeRender

7. Bananbrød med kanel og nellike
Er det et brød eller en kage? Bananbrødet skal selvfølgelig med på hitlisten, da det hverken indeholder raffineret sukker, smør eller særlig meget hvedemel – og dermed er et brød – men alligevel stiller den søde sult. Spis det med god samvittighed som morgenmad, mellemmåltid eller bare fordi.

IMG_4763

8. Foccacia med grønne sager
Endnu et foccacia – men fyldt med grøntsager. Servér det, hvis I skal have gæster og høst en masse roser!

IMG_4077

9. Kanelboller
Man kan sagtens bage kanelboller, selvom det er sommer. Bollerne er hverken sunde, sukkerfri eller uden hvedemel – men de er drøngode!

FullSizeRender

10. Koldhævede gulerodsboller
Rør dejen sammen om aftenen, stil den i køleskabet natten over og bag de lækreste gulerodsboller næste morgen. Den lange hævetid er god for smagen, skorpen og krummen!

IMG_8974

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrødscrumble med rabarber og marcipan